בראשון לנובמבר 2016 צפויה להיכנס לתוקפה אחת הרפורמות המהותיות ביותר, רפורמה שניתן להגדיר אותה כלא פחות מ- "מהפכת הפנסיה״ – מהפכה שיש בכוחה להשפיע רבות על ציבור החוסכים לפנסיה, על סוכני הביטוח ועל גופי הפנסיה בתקופה הקרובה – והיא כניסתה לתוקף של קרן הפנסיה ברירת מחדל שבחר משרד האוצר.
קרן הפנסיה ברירת המחדל הינה תוצאה של מהלך נועז שיזם משרד המפקח על הביטוח וחיסכון במשרד האוצר, מהלך שצלח ונכנס לתוקפו בימים אלה למרות ההתנגדויות העזות של חברות הביטוח. במסגרת המהלך קיים משרד האוצר מכרז לבחירת קרן פנסיה ברירת מחדל לכלל אזרחי ישראל, באמצעותו נבחרו קרן הפנסיה של מיטב דש וזו של הלמן-אלדובי כקרנות פנסיה ברירת המחדל.
במהלך תקדימי זה ביקש משרד האוצר לאפשר לכל החוסכים בישראל – גם לכאלו ללא כושר או יכולת מיקוח – לזכות לדמי ניהול אטרקטיביים בפנסיה שלהם, ובנוסף להקטין את הריכוזיות בשוק הפנסיה הישראלי ע"י יצירת העדפה מתקנת לקרנות הקטנות במכרז לפנסיה ברירת מחדל. התקווה היא שלאחר מהלך זה יהפכו הקרנות הזוכות לקרנות גדולות.
הקרנות שזכו לשמש כקרנות ברירת המחדל של אזרחי ישראל היו אלה שהציעו לציבור את דמי הניהול הנמוכים והאטרקטיביים ביותר. מיטב דש העניקה לחוסכים בקרן הפנסיה המקיפה שבניהולה דמי ניהול בשיעור של 1.32% מההפקדה ו-0.01% מהצבירה השנתית, דמי ניהול אטרקטיביים מאוד שכעת כל אזרח בישראל יכול ליהנות מהם (דמי הניהול המקסימאליים בקרן הפנסיה המקיפה הינם 6% מההפקדה ו-0.5% מהצבירה). להטבה משמעות גדולה מאוד ויש בכוחה להגדיל את הפנסיה בעד 20% בגיל הפרישה.
בטבלה ניתן לראות עד כמה הפערים גדולים ומשפיעים על הקצבה לה זוכה הפורש בגיל פרישה: